zaterdag 10 oktober 2015

Miss Frances Amys

Miss Frances Amys
door John Constable
John Constable was een Engels landschapsschilder en aquarellist van het magisch realisme. Hij werd op 11 juni in East Bergholt geboren. Hij overleed op 31 maart 1837 in Londen-Hampstead.

John Constable werd geboren in East Bergholt in het graafschap Suffolk. Het gebied rond Denham Vale, langs de Stour in Suffolk, staat bekend als "Constable Country". Flatford Mill, het onderwerp van één van zijn meest bekende schilderijen, The Hay Wain, was in het bezit van zijn vader, die een brouwer in goeden doen was. Een ander bekend werk van John Constable is Hampstead Heath.

John Constable trouwde, na langdurige afwijzing door de vader van zijn geliefde, omdat hij hem voor haar niet goed genoeg vond, met Maria Bicknell. Zij kreeg zeven kinderen, waarna ze overleed aan de nare gevolgen van TBC.

Een deel van de aan John Constable toegeschreven werken wordt tegenwoordig geacht door zijn zoons te zijn gemaakt. Belangrijke collecties van Constables werk bevinden zich nu in de National Gallery en het Victoria and Albert Museum in Londen. (Bronvermelding: wikipedia.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten