maandag 31 augustus 2015

Portret Van John Singer Sargent

John Singer Sargent was een Amerikaanse kunstschilder die vooral door de vele portretten die hij op het schildersdoek schilderde wereldberoemd geworden is. Hij werd op 12 januari 1856 geboren in de Italiaanse stad Florence, en hij overleed op 14 april 1925 in Londen.

John Singer Sargent had Amerikaanse ouders, maar werd geboren in Italië en leefde en werkte het grootste deel van zijn leven in Europa.

Hij werd met name bekend door zijn portretten die hij met een zeer grote vakbekwaamheid schilderde in verschillende schildersstijlen, maar aan het eind van zijn lange carrière legde hij zich ook toe op het schilderen van landschappen.

Hij maakte in totaal 900 olieverfschilderijen en talloze schetsen en houtskooltekeningen. Daarnaast schilderde hij ook een aantal aquarellen.

Zijn meest beroemde olieverfschilderij heet "Portret Van Madame X" die in het Metropolitan Museum Of Art in New York City te zien is. (Bronvermelding: wikipedia.nl)

Op het olieverfschilderij dat u naast deze tekst ziet staan is John Singer Sargent zelf te zien. Het olieverfschilderij is in het jaar 1890 door Giovanni Boldini geschilderd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten